15:00

Strands IF

Referat: Sunnersta AIF - Strands IF

SAIF 3 - 4 Strands IF

Amatöranalys: En match där jag tyckte vi hade spel och kontroll när det hade gått några minuter av första havlek, men där onödiga missar tillslut fällde avgörandet till vår nackdel. Ofta såg det ut att finnas väldigt mycket utrymme på våra anfalande kanter, men bollen gick ändå centralt. Där råkade vi flera gånger ut för bolltapp och spelvändningar, där försvaret inte riktigt hängde med. För andra matchen i rad fick vi två straffar med oss, och satte också båda ganska säkert. Man bör också poängtera det superfina räddningen på den straff vi fick mot oss. På det sätt vi släppte till målen känns ändå 3 förlorade poäng onödigt. Hoppas vi studsar tillbaka direkt i nästa match...

Coach Tims analys: Precis när vi hade börjat etablera oss i matchen, hade mycket boll och började styra matchtempot; släppte vi in första till Strands kontring där vi är inte förbereda varken att försvara ytan bakom backlinjen heller att förhindra passningen dit. 0-2 målet kom på liknande sätt där Strands kontra snabbt och vi är för långsamma och för snälla i defensiv halvan.

Vi fick ett viktigt genombrott innan paus via straffmål av Edvin som skapades av Olles dribbling in i straffområdet.

Snacket i paus handlade mycket om hur vi skulle undvika Strands kontringar som kom ofta från vårt uppspel och vad vi behövde göra på offensiv planhalvan (fler löpningar!).

Andra halvlek visade grabbarna viljan och en stark inställning att komma ikapp 3-3 (straff Olle och mål Oscar E) vilket i många matcher skulle ha förtjänat en poäng men tyvärr så funkar fotboll inte riktigt så. Dels för att vi inte var tillräckligt kliniska med målchansen och dels för att vi ändå hade svårt med kontringarna. Så tillslut tog Strands vinsten med 3-4.

Kortfattat - starkt att komma tillbaka som vi gjorde, svagt att hamna i det läget och inte dra lärdom av misstag under matchen och det får vi göra till nästa match!

Nästa match 15:00 lördag 23 september mot Forssa BK på bortaplan.